ทดสอบ Inkblot จักรวาล

 ทดสอบ Inkblot จักรวาล

เนบิวลา Dumbbell ยังเป็นที่รู้จัก Messier 27, ปั๊มออกแสงอินฟราเรดในภาพนี้จากกล้องโทรทรรศน์อวกาศสปิตเซอร์ เนบิวลาที่ถูกตั้งชื่อหลังจากที่คล้ายคลึงกับดัมเบลเมื่อเห็นในแสงที่มองเห็นมันถูกค้นพบใน 1764 โดย Charles Messier ที่รวมไว้เป็นสมาชิกของ 27 แคตตาล็อกมีชื่อเสียงของเขาของวัตถุที่คลุมเครือ แต่เขาไม่ได้รู้ว่ามันเวลาที่นี้เป็นครั้งแรกในชั้นของวัตถุที่รู้จักกันในขณะนี้เป็นดาวเคราะห์เนบิวลา, เพื่อให้เป็นแคตตาล็อกเนบิวลาดาวเคราะห์ชื่อในอดีตของพวกเขาสำหรับความคล้ายคลึงกับดาวเคราะห์ก๊าซยักษ์, เป็นที่รู้จักกันในขณะนี้ ที่จะยังคงของดาวที่เคยมองเป็นอย่างมากเช่นดวงอาทิตย์ของเรา เมื่อดาวอาทิตย์เหมือนตายพวกเขาผัดออกชั้นนอกของพวกเขาเป็นก๊าซซึ่งมีความร้อนด้วยแกนร้อนของดาวที่ตายแล้วเรียกว่าดาวแคระขาวและเงางามด้วยสีอินฟราเรดและแสงที่มองเห็นได้ ดวงอาทิตย์ของเราจะเบ่งบานเป็นเนบิวลาดาวเคราะห์เมื่อมันตายในประมาณห้าพันล้านปีเครดิตภาพ : NASA / JPL – Caltech / Harvard – Smithsonian CFA

The Dumbbell Nebula, also known as Messier 27, pumps out infrared light in this image from NASA’s Spitzer Space Telescope. The nebula was named after its resemblance to a dumbbell when seen in visible light. It was discovered in 1764 by Charles Messier, who included it as the 27th member of his famous catalog of nebulous objects. Although he did not know it at the time, this was the first in a class of objects, now known as planetary nebulae, to make it into the catalog.

Planetary nebulae, historically named for their resemblance to gas-giant planets, are now known to be the remains of stars that once looked a lot like our sun. When sun-like stars die, they puff out their outer gaseous layers, which are heated by the hot core of the dead star, called a white dwarf, and shine with infrared and visible-light colors. Our own sun will blossom into a planetary nebula when it dies in about five billion years.

Image Credit: NASA/JPL-Caltech/Harvard-Smithsonian CfA

ที่มา : http://www.nasa.gov/multimedia/imagegallery/iotd.html

Advertisements

ใส่ความเห็น

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  เปลี่ยนแปลง )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  เปลี่ยนแปลง )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  เปลี่ยนแปลง )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  เปลี่ยนแปลง )

w

Connecting to %s